Een toekomst voor De Meet

De Meet is het dorpshuis van Bellingwolde. Het gebouw stamt uit de jaren '80 en kon wel een facelift gebruiken. De diverse gebruikers van het pand hebben bij de gemeente aangeven dat de huidige indeling en uiterlijk van het gebouw het gebruik en de vindbaarheid van de diverse functies in de weg staat. Daarom is samen met de gemeente een plan ontwikkeld om een nieuwe entree te creëren en om de aanwezige functies meer met elkaar in verbinding te brengen, zodat ze elkaar kunnen versterken. In het nieuwe ontwerp heeft de bibliotheek een centrale rol gekregen. Daarnaast zijn er mulitfunctionele werkplekken en vergaderzalen gemaakt voor efficiënt ruimtegebruik. Ook is er een glazen wand gekomen tussen het zogeheten sportcafé en de sporthal. Verder heeft het restaurant aan de voorzijde en veranda en een vernieuwd terras gekregen. Zo profiteren zowel de aanwezige organisaties, de inwoners als de ondernemer van dit integrale plan dat De Meet een nieuwe toekomst heeft gegeven.